De sterke progressie tot nu toe heeft de partners doen besluiten om een extra antilichaam-target in de alliantie op te nemen, waarmee het totaal aantal programma's op vier komt.

Het doel van de samenwerking is het ontwikkelen van nieuwe antilichaam-medicijnen voor bot- en gewrichtsziekten als reuma, botontkalking en artrose.

De oorspronkelijke overeenkomst was gebaseerd op drie targets betrokken bij bot- en gewrichtsziekten.

Voor het eerste target zijn inmiddels antilichamen met een hoge specificiteit ontwikkeld, en deze worden nu getest in ziektemodellen, zowel in vitro en in vivo.

Parallel hieraan heeft Galapagos extra targets ontdekt die geschikt zijn voor antilichaam-ontwikkeling. Galapagos en MorphoSys hebben hieruit een vierde target geselecteerd.

Prioritisatie van de targets is gebaseerd op maximalisatie van de waarde en de patentpositie van de respectievelijke therapeutische antilichaam-programma's.

De sterke progressie tot nu toe heeft de partners doen besluiten om een extra antilichaam-target in de alliantie op te nemen, waarmee het totaal aantal programma's op vier komt. Het doel van de samenwerking is het ontwikkelen van nieuwe antilichaam-medicijnen voor bot- en gewrichtsziekten als reuma, botontkalking en artrose. De oorspronkelijke overeenkomst was gebaseerd op drie targets betrokken bij bot- en gewrichtsziekten. Voor het eerste target zijn inmiddels antilichamen met een hoge specificiteit ontwikkeld, en deze worden nu getest in ziektemodellen, zowel in vitro en in vivo. Parallel hieraan heeft Galapagos extra targets ontdekt die geschikt zijn voor antilichaam-ontwikkeling. Galapagos en MorphoSys hebben hieruit een vierde target geselecteerd. Prioritisatie van de targets is gebaseerd op maximalisatie van de waarde en de patentpositie van de respectievelijke therapeutische antilichaam-programma's.