Inclusief deze betaling van €12 miljoen heeft Galapagos in totaal €20,9 miljoen aan vooruit- en succesbetalingen van Merck ontvangen. Galapagos bezit nu alle wereldwijde rechten, op zowel de targets als op de assays die binnen deze samenwerking ontwikkeld zijn.

'In de allianties met Merck hebben we veelbelovende targets ontdekt en assays voor ziekten waar nog geen goede geneesmiddelen voor zijn. Galapagos is nu eigenaar van deze resultaten die de basis kunnen vormen voor toekomstige allianties," zei Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos. "De betaling voor de mijlpalen die we vorig jaar behaald hebben levert ook een sterke bijdrage aan de financiële resultaten van 2010."

"Een wijziging in Merck research strategie van nieuwe naar gevalideerde targets heeft ons gedwongen deze verstrekkende beslissing te nemen," verklaarde Kathleen Metters, Senior Vice President, External Discovery and Preclinical Sciences, van Merck. "We kijken er naar uit om andere mogelijkheden tot toekomstige samenwerkingen met Galapagos te vinden."

Inclusief deze betaling van €12 miljoen heeft Galapagos in totaal €20,9 miljoen aan vooruit- en succesbetalingen van Merck ontvangen. Galapagos bezit nu alle wereldwijde rechten, op zowel de targets als op de assays die binnen deze samenwerking ontwikkeld zijn. 'In de allianties met Merck hebben we veelbelovende targets ontdekt en assays voor ziekten waar nog geen goede geneesmiddelen voor zijn. Galapagos is nu eigenaar van deze resultaten die de basis kunnen vormen voor toekomstige allianties," zei Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos. "De betaling voor de mijlpalen die we vorig jaar behaald hebben levert ook een sterke bijdrage aan de financiële resultaten van 2010." "Een wijziging in Merck research strategie van nieuwe naar gevalideerde targets heeft ons gedwongen deze verstrekkende beslissing te nemen," verklaarde Kathleen Metters, Senior Vice President, External Discovery and Preclinical Sciences, van Merck. "We kijken er naar uit om andere mogelijkheden tot toekomstige samenwerkingen met Galapagos te vinden."