Deze betaling is een aanvulling op de bestaande overeenkomst waarbij de waarde van de totale alliantie nu op €188 miljoen komt. Inclusief de betaling van vandaag heeft Galapagos tot nu toe €17,9 miljoen van GSK ontvangen onder deze alliantie.

In juni 2006 zijn GSK en Galapagos een samenwerking gestart waarin Galapagos geneesmiddelen met een nieuw werkingsmechanisme levert aan GSK's wereldwijde R&D organisatie.

Door de overeenkomst heeft Galapagos haar artrose programma kunnen uitbreiden, met als doel kandidaat medicijnen te ontwikkelen tot aan een succesvolle Proof of Concept in klinische studie Fase IIa.

GSK heeft een exclusieve optie om deze geneesmiddelen verder te ontwikkelen en wereldwijd te commercialiseren. In juli 2007 tekenden GSK en Galapagos een uitbreiding van de overeenkomst waarbij twee GSK targets werden toegevoegd.

De overeenkomst van vandaag verruimt de alliantie tussen de twee bedrijven nog verder door de toevoeging van twee additionele targets.

Deze betaling is een aanvulling op de bestaande overeenkomst waarbij de waarde van de totale alliantie nu op €188 miljoen komt. Inclusief de betaling van vandaag heeft Galapagos tot nu toe €17,9 miljoen van GSK ontvangen onder deze alliantie. In juni 2006 zijn GSK en Galapagos een samenwerking gestart waarin Galapagos geneesmiddelen met een nieuw werkingsmechanisme levert aan GSK's wereldwijde R&D organisatie. Door de overeenkomst heeft Galapagos haar artrose programma kunnen uitbreiden, met als doel kandidaat medicijnen te ontwikkelen tot aan een succesvolle Proof of Concept in klinische studie Fase IIa. GSK heeft een exclusieve optie om deze geneesmiddelen verder te ontwikkelen en wereldwijd te commercialiseren. In juli 2007 tekenden GSK en Galapagos een uitbreiding van de overeenkomst waarbij twee GSK targets werden toegevoegd. De overeenkomst van vandaag verruimt de alliantie tussen de twee bedrijven nog verder door de toevoeging van twee additionele targets.