BioFocus DPI zal aan Amgen biologische assays en chemie blijven leveren, alsmede chemische molecuul-collecties die Amgen toepast in haar geneesmiddelontwikkeling.

Galapagos zal volgens de voorwaarden van de uitgebreide overeenkomst €2 miljoen per jaar aan betalingen voor onderzoek ontvangen over een periode van twee jaar.

Aanvullend zal Galapagos inkomsten verkrijgen in de vorm van betalingen voor toegang tot molecuul-collecties en succesbetalingen.

De samenwerking, die begon in 2003 en werd uitgebreid in 2006, betreft de identificatie van nieuwe moleculen tegen drug targets van verschillende proteïne klassen, inclusief ion channels, GPCR's en kinases.

"Wij zijn blij dat we de belangrijjke samenwerking met Amgen verder kunnen uitbouwen," zegt Dr. Chris Newton, Senior VP BioFocus DPI.

"Wij hopen dat de toepassing van onze expertise op gebied van screening en onze unieke molecuulcollecties zullen leiden tot goede kandidaat-medicijnen voor Amgen in de komende twee jaar."

BioFocus DPI zal aan Amgen biologische assays en chemie blijven leveren, alsmede chemische molecuul-collecties die Amgen toepast in haar geneesmiddelontwikkeling. Galapagos zal volgens de voorwaarden van de uitgebreide overeenkomst €2 miljoen per jaar aan betalingen voor onderzoek ontvangen over een periode van twee jaar. Aanvullend zal Galapagos inkomsten verkrijgen in de vorm van betalingen voor toegang tot molecuul-collecties en succesbetalingen. De samenwerking, die begon in 2003 en werd uitgebreid in 2006, betreft de identificatie van nieuwe moleculen tegen drug targets van verschillende proteïne klassen, inclusief ion channels, GPCR's en kinases. "Wij zijn blij dat we de belangrijjke samenwerking met Amgen verder kunnen uitbouwen," zegt Dr. Chris Newton, Senior VP BioFocus DPI. "Wij hopen dat de toepassing van onze expertise op gebied van screening en onze unieke molecuulcollecties zullen leiden tot goede kandidaat-medicijnen voor Amgen in de komende twee jaar."