Galapagos zal met deze uitbreiding in het eerste jaar €2 miljoen ontvangen. Aanvullend zal Galapagos zowel betalingen voor molecuul-collecties als succesbetalingen ontvangen.

De samenwerking, die begon in 2003 en zowel in 2006 als in 2008 werd uitgebreid, betreft de identificatie van nieuwe moleculen tegen verschillende targets.

Vanaf 2011 wordt de samenwerking nog verder uitgebreid met het gebruik van BioFocus' target discovery platform voor de onderzoeksprogramma's van Amgen.

"We zijn blij dat deze langdurige samenwerking zo succesvol is. Dit heeft ertoe bijgedragen dat wij de samenwerking nu al voor de derde keer hebben kunnen verlengen", zegt Dr. Chris Newton, Senior Vice President Galapagos Services. "Met elke verlenging hebben we het aantal services dat we aan Amgen leveren kunnen uitbreiden, nu met target discovery erbij. We zijn er trots op dat we de kans krijgen om onze innovatieve technologie aan Amgen aan te bieden."

Galapagos zal met deze uitbreiding in het eerste jaar €2 miljoen ontvangen. Aanvullend zal Galapagos zowel betalingen voor molecuul-collecties als succesbetalingen ontvangen. De samenwerking, die begon in 2003 en zowel in 2006 als in 2008 werd uitgebreid, betreft de identificatie van nieuwe moleculen tegen verschillende targets. Vanaf 2011 wordt de samenwerking nog verder uitgebreid met het gebruik van BioFocus' target discovery platform voor de onderzoeksprogramma's van Amgen. "We zijn blij dat deze langdurige samenwerking zo succesvol is. Dit heeft ertoe bijgedragen dat wij de samenwerking nu al voor de derde keer hebben kunnen verlengen", zegt Dr. Chris Newton, Senior Vice President Galapagos Services. "Met elke verlenging hebben we het aantal services dat we aan Amgen leveren kunnen uitbreiden, nu met target discovery erbij. We zijn er trots op dat we de kans krijgen om onze innovatieve technologie aan Amgen aan te bieden."