Galapagos is verantwoordelijk voor de ontdekking en pre-klinische ontwikkeling van nieuwe kandidaat-medicijnen gebaseerd op nieuwe Galapagos targets.

De alliantie zal gebruik maken van Galapagos' target discovery platform voor het identificeren van nieuwe targets voor zowel atherosclerose, obesitas als diabetes.

Een Joint Steering Committee van beide bedrijven zal specifieke targets selecteren waarmee Galapagos screening en medicinale chemie gaat uitvoeren. Merck krijgt het exclusieve recht op verdere ontwikkeling en wereldwijde commercialisering van elk kandidaat-medicijn.

Bij de uitoefening van dat recht neemt Merck alle kosten voor verdere ontwikkeling en commercialisering van het kandidaat-medicijn over.

Galapagos heeft een mogelijkheid om Fase I klinische studies te doen, en heeft tevens het recht om de kandidaat-medicijnen waarvoor Merck haar exclusieve recht niet uitoefent zelf verder te ontwikkelen en te commercialiseren.

Galapagos is verantwoordelijk voor de ontdekking en pre-klinische ontwikkeling van nieuwe kandidaat-medicijnen gebaseerd op nieuwe Galapagos targets. De alliantie zal gebruik maken van Galapagos' target discovery platform voor het identificeren van nieuwe targets voor zowel atherosclerose, obesitas als diabetes. Een Joint Steering Committee van beide bedrijven zal specifieke targets selecteren waarmee Galapagos screening en medicinale chemie gaat uitvoeren. Merck krijgt het exclusieve recht op verdere ontwikkeling en wereldwijde commercialisering van elk kandidaat-medicijn. Bij de uitoefening van dat recht neemt Merck alle kosten voor verdere ontwikkeling en commercialisering van het kandidaat-medicijn over. Galapagos heeft een mogelijkheid om Fase I klinische studies te doen, en heeft tevens het recht om de kandidaat-medicijnen waarvoor Merck haar exclusieve recht niet uitoefent zelf verder te ontwikkelen en te commercialiseren.