In december 2007 zijn GSK en Galapagos een alliantie gestart om nieuwe anti-infectie geneesmiddelen te ontdekken en ontwikkelen voor de divisie Infectieziekten van GSK, de ID CEDD.

Galapagos ontwikkelt kandidaat geneesmiddelen vanuit natuurlijke moleculen tot en met klinisch Proof of Concept, wat aantoont dat een medicijn in patiënten werkzaam is.

Vanaf die fase heeft GSK het exclusieve recht op verdere ontwikkeling en wereldwijde commercialisering. De overeenkomst van vandaag verruimt de alliantie tussen de twee bedrijven nog verder door de toevoeging van drie additionele targets van GSK.

In deze samenwerking met GSK komt Galapagos in aanmerking voor een totaal van €95 miljoen aan betalingen voor ontwikkeling en registratie van elk kandidaat medicijn.

Als een product wordt gecommercialiseerd, kan Galapagos daarbovenop tot €120 miljoen ontvangen bij het behalen van specifieke niveaus van productverkopen.

Tenslotte kan Galapagos tot tweecijferige royalty's tegemoet zien op de wereldwijde verkoop van de producten uit de alliantie.

In december 2007 zijn GSK en Galapagos een alliantie gestart om nieuwe anti-infectie geneesmiddelen te ontdekken en ontwikkelen voor de divisie Infectieziekten van GSK, de ID CEDD. Galapagos ontwikkelt kandidaat geneesmiddelen vanuit natuurlijke moleculen tot en met klinisch Proof of Concept, wat aantoont dat een medicijn in patiënten werkzaam is. Vanaf die fase heeft GSK het exclusieve recht op verdere ontwikkeling en wereldwijde commercialisering. De overeenkomst van vandaag verruimt de alliantie tussen de twee bedrijven nog verder door de toevoeging van drie additionele targets van GSK. In deze samenwerking met GSK komt Galapagos in aanmerking voor een totaal van €95 miljoen aan betalingen voor ontwikkeling en registratie van elk kandidaat medicijn. Als een product wordt gecommercialiseerd, kan Galapagos daarbovenop tot €120 miljoen ontvangen bij het behalen van specifieke niveaus van productverkopen. Tenslotte kan Galapagos tot tweecijferige royalty's tegemoet zien op de wereldwijde verkoop van de producten uit de alliantie.