Via het eigen technologie platform is het eiwit GPR3 ontdekt dat de oorzaak is van de ophoping van betaamyloide, een eiwit dat als oorzaak van Alzheimer in de hersenen wordt gezien.

Op basis van deze ontdekking gaat Galapagos een medicijn ontwikkelen tegen de werking van GPR3. In de Verenigde Staten heeft Galapagos patent toegekend gekregen voor het gebruik van GPR3 en patentaanvragen in andere delen van de wereld lopen.

Wereldwijd leiden 27 mln mensen aan Alzheimer en een verviervoudiging wordt verwacht in de komende veertig jaar. Er bestaan momenteel geen afdoende medicijnen tegen Alzheimer en alleen medicijnen die de symptomen vertragen.

De bedoeling is de verdere medicijn ontwikkeling samen met een farmaceutische partner te doen. Galapagos heeft al allianties voor bot- en gewrichtsziekten met GSK, Janssen Pharmaceutica(J&J), Eli Lilly en Merck.

Theodoor Gilissen Bankiers heeft een koopadvies voor Galapagos op basis van de brede productportefeuille en de vorderingen in de productontwikkeling.

Via het eigen technologie platform is het eiwit GPR3 ontdekt dat de oorzaak is van de ophoping van betaamyloide, een eiwit dat als oorzaak van Alzheimer in de hersenen wordt gezien. Op basis van deze ontdekking gaat Galapagos een medicijn ontwikkelen tegen de werking van GPR3. In de Verenigde Staten heeft Galapagos patent toegekend gekregen voor het gebruik van GPR3 en patentaanvragen in andere delen van de wereld lopen. Wereldwijd leiden 27 mln mensen aan Alzheimer en een verviervoudiging wordt verwacht in de komende veertig jaar. Er bestaan momenteel geen afdoende medicijnen tegen Alzheimer en alleen medicijnen die de symptomen vertragen. De bedoeling is de verdere medicijn ontwikkeling samen met een farmaceutische partner te doen. Galapagos heeft al allianties voor bot- en gewrichtsziekten met GSK, Janssen Pharmaceutica(J&J), Eli Lilly en Merck. Theodoor Gilissen Bankiers heeft een koopadvies voor Galapagos op basis van de brede productportefeuille en de vorderingen in de productontwikkeling.