In oktober 2007 kondigde Galapagos een overeenkomst aan met Janssen waarbij deze een optie verkreeg op de wereldwijde commerciële rechten voor nieuwe kandidaat reuma-medicijnen.

Deze komen voort uit maximaal 12 onderzoeksprogramma's die Galapagos heeft opgezet op basis van door haar ontdekte reuma-targets.

De vandaag aangekondigde mijlpalen betreffen het bereiken van het zogenaamde Proof of Principle voor moleculen die Galapagos ontwikkeld heeft tegen enkele van deze targets.

Deze moleculen leiden tot vermindering van een biomarker voor ontstekingsziekten in het gewrichtsweefsel uit muizen met reuma. Het aantonen van zo'n vermindering is een belangrijke stap in de ontwikkeling van een nieuw medicijn voor reuma, omdat dit erop duidt dat het molecuul invloed kan hebben op het vertragen of tot staan brengen van de ziekte.

In oktober 2007 kondigde Galapagos een overeenkomst aan met Janssen waarbij deze een optie verkreeg op de wereldwijde commerciële rechten voor nieuwe kandidaat reuma-medicijnen. Deze komen voort uit maximaal 12 onderzoeksprogramma's die Galapagos heeft opgezet op basis van door haar ontdekte reuma-targets. De vandaag aangekondigde mijlpalen betreffen het bereiken van het zogenaamde Proof of Principle voor moleculen die Galapagos ontwikkeld heeft tegen enkele van deze targets. Deze moleculen leiden tot vermindering van een biomarker voor ontstekingsziekten in het gewrichtsweefsel uit muizen met reuma. Het aantonen van zo'n vermindering is een belangrijke stap in de ontwikkeling van een nieuw medicijn voor reuma, omdat dit erop duidt dat het molecuul invloed kan hebben op het vertragen of tot staan brengen van de ziekte.