In december 2007 zijn Lilly en Galapagos een samenwerking gestart om nieuwe geneesmiddelen voor osteoporose te ontwikkelen.

Deze overeenkomst geeft Lilly toegang tot 12 van de door Galapagos ontdekte osteoporose targets die een rol spelen bij botvorming.

Galapagos is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van kandidaat medicijnen tot klinische fase IIa, het zgn. Proof of Concept. De mijlpaal die vandaag wordt aangekondigd is het resultaat van één van deze programma's die de volgende fase van medicinale chemie heeft bereikt. Tot op heden heeft Galapagos een totaal van €3,9 miljoen aan succesbetalingen van Lilly ontvangen.

"We liggen keurig op schema in de alliantie met Lilly op gebied van osteoporose," zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos. "Door succesbetalingen zoals deze kunnen we de voortgang naar de kliniek van verschillende kandidaat medicijnen voor osteoporose financieren."

In december 2007 zijn Lilly en Galapagos een samenwerking gestart om nieuwe geneesmiddelen voor osteoporose te ontwikkelen. Deze overeenkomst geeft Lilly toegang tot 12 van de door Galapagos ontdekte osteoporose targets die een rol spelen bij botvorming. Galapagos is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van kandidaat medicijnen tot klinische fase IIa, het zgn. Proof of Concept. De mijlpaal die vandaag wordt aangekondigd is het resultaat van één van deze programma's die de volgende fase van medicinale chemie heeft bereikt. Tot op heden heeft Galapagos een totaal van €3,9 miljoen aan succesbetalingen van Lilly ontvangen."We liggen keurig op schema in de alliantie met Lilly op gebied van osteoporose," zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos. "Door succesbetalingen zoals deze kunnen we de voortgang naar de kliniek van verschillende kandidaat medicijnen voor osteoporose financieren."