Het jaar werd afgesloten met een kaspositie van €27,3 miljoen, beter dan verwacht. De combinatie van resultaten in R&D met de inkomsten van de service divisie zal Galapagos in 2009 in de top van de Europese biotech positioneren.

Inkomsten van €100 miljoen gecombineerd met strikt kosten management zullen de cash burn naar verwachting beperken tot €7 miljoen.

Op basis van de Galapagos allianties en het orderboek van BioFocus DPI, geeft het management vertrouwen om voor 2009 een inkomstenverwachting af te geven van €100 miljoen en een eindejaar kaspositie van €20 miljoen te voorzien.

Naar verwachting zal BioFocus DPI in 2009 een verhoogde bijdrage leveren aan het resultaat van de Groep. Galapagos gaat ervan uit dat in 2009 drie klinische studies opgestart zullen worden, inclusief voor haar first-in-class kandidaat medicijn voor reuma (gebaseerd op target GT418).

Het jaar werd afgesloten met een kaspositie van €27,3 miljoen, beter dan verwacht. De combinatie van resultaten in R&D met de inkomsten van de service divisie zal Galapagos in 2009 in de top van de Europese biotech positioneren. Inkomsten van €100 miljoen gecombineerd met strikt kosten management zullen de cash burn naar verwachting beperken tot €7 miljoen.Op basis van de Galapagos allianties en het orderboek van BioFocus DPI, geeft het management vertrouwen om voor 2009 een inkomstenverwachting af te geven van €100 miljoen en een eindejaar kaspositie van €20 miljoen te voorzien. Naar verwachting zal BioFocus DPI in 2009 een verhoogde bijdrage leveren aan het resultaat van de Groep. Galapagos gaat ervan uit dat in 2009 drie klinische studies opgestart zullen worden, inclusief voor haar first-in-class kandidaat medicijn voor reuma (gebaseerd op target GT418).