De rust is hierdoor echter niet weergekeerd, vorige week is de 10-jaars risico opslag ten opzichte van Duitsland met meer dan 100 punten opgelopen tot ruim 6,5%.

S&P heeft afgelopen woensdag de rating voor Iers staatspapier verlaagd van AA-naar A met een negative outlook.

Vorige week donderdag is bekend geworden dat S&P ook de ratings van diverse Ierse banken heeft verlaagd. Hierbij wordt Anglo Irish Bank het hardst getroffen met een downgrade van 6 notches van BBB naar B.

Inmiddels zijn de details van het reddingsplan goedgekeurd. De senior obligatiehouders moeten voorlopig geen gedwongen verlies nemen als onderdeel van het reddingsplan van de EU en het IMF.

De rust is hierdoor echter niet weergekeerd, vorige week is de 10-jaars risico opslag ten opzichte van Duitsland met meer dan 100 punten opgelopen tot ruim 6,5%. S&P heeft afgelopen woensdag de rating voor Iers staatspapier verlaagd van AA-naar A met een negative outlook. Vorige week donderdag is bekend geworden dat S&P ook de ratings van diverse Ierse banken heeft verlaagd. Hierbij wordt Anglo Irish Bank het hardst getroffen met een downgrade van 6 notches van BBB naar B. Inmiddels zijn de details van het reddingsplan goedgekeurd. De senior obligatiehouders moeten voorlopig geen gedwongen verlies nemen als onderdeel van het reddingsplan van de EU en het IMF.