Maar Detroit is geen alleenstaand geval. Terwijl de obligatierendementen in de landen van de Europese periferie maar blijven dalen, wat betekent dat het geld alsmaar goedkoper wordt, raken steeds meer overheden in ademnood. Ze hebben met andere woorden niet meer voldoende geld om normal te blijven functioneren.

Gaat Rome dezelfde weg op als Detroit? Het lijkt er inderdaad op dat de 'eeuwige stad' regelrecht op een bankroet afstevent. Bovendien ziet het er naar uit dat Rome geen alleenstaand geval zal blijken te zijn. Ook andere Europese steden stevenen op een bankroet af, onder andere als gevolg van de hoge pensioenlasten. Rome werd inmiddels tijdelijk gered door tussenkomst van de Italiaanse overheid, maar de vrees bestaat dat de problemen opnieuw kop zullen opsteken.

Maar Detroit is geen alleenstaand geval. Terwijl de obligatierendementen in de landen van de Europese periferie maar blijven dalen, wat betekent dat het geld alsmaar goedkoper wordt, raken steeds meer overheden in ademnood. Ze hebben met andere woorden niet meer voldoende geld om normal te blijven functioneren. Gaat Rome dezelfde weg op als Detroit? Het lijkt er inderdaad op dat de 'eeuwige stad' regelrecht op een bankroet afstevent. Bovendien ziet het er naar uit dat Rome geen alleenstaand geval zal blijken te zijn. Ook andere Europese steden stevenen op een bankroet af, onder andere als gevolg van de hoge pensioenlasten. Rome werd inmiddels tijdelijk gered door tussenkomst van de Italiaanse overheid, maar de vrees bestaat dat de problemen opnieuw kop zullen opsteken.