Gaat ook Portugal een tweede reddingsplan nodig hebben?, zo luidt nu dan ook de vraag. Pavan Wadhwa, global head of interest-rate strategy bij JPMorgan Chase & Co, is van mening dat het antwoord op deze vraag 'ja' luidt.

Hij verwacht dat er een schuldenherschikking komen vergelijkbaar met de Griekse, in het kader waarvan Portugal inderdaad een tweede steunpakket nodig gaat hebben.

In december verklaarde de EU nog dat de Griekse situatie uitzonderlijk was en dat er geen vergelijkbare operaties noodzakelijk waren.

Gaat ook Portugal een tweede reddingsplan nodig hebben?, zo luidt nu dan ook de vraag. Pavan Wadhwa, global head of interest-rate strategy bij JPMorgan Chase & Co, is van mening dat het antwoord op deze vraag 'ja' luidt. Hij verwacht dat er een schuldenherschikking komen vergelijkbaar met de Griekse, in het kader waarvan Portugal inderdaad een tweede steunpakket nodig gaat hebben. In december verklaarde de EU nog dat de Griekse situatie uitzonderlijk was en dat er geen vergelijkbare operaties noodzakelijk waren.