Pessimisten zien de olieprijs terugvallen tot ergens rond 75 dollar, wat zou betekenen dat vanaf de huidige prijsniveaus nog een stevige daling mogelijk is. Op de chart ligt de olieprijs er alvast zwak bij, technisch is een verdere daling niet bij voorbaat uitgesloten.

Terugval richting 40 dollar per vat?

Jeff Kennedy, chief commodity analist bij Elliott Wave International, is nog pessimistischer, hij ziet de olieprijs in eerste instantie terugvallen naar de buurt van 40 dollar. Daarbij zou een vat olie ongeveer evenveel gaan kosten als het dieptepunt dat in december 2008 werd bereikt.

Vanaf het niveau van 40 dollar zou de prijsval echter nog 50% verder kunnen reiken, waardoor Kennedy uiteindelijk tot een richtprijs van 18 dollar per vat komt.

Hij sluit op basis van technische analyse echter niet uit dat de bodemprijs pas op 16,70 dollar zou komen te liggen, een niveau dat sinds november 2001 niet meer werd bereikt.

Pessimisten zien de olieprijs terugvallen tot ergens rond 75 dollar, wat zou betekenen dat vanaf de huidige prijsniveaus nog een stevige daling mogelijk is. Op de chart ligt de olieprijs er alvast zwak bij, technisch is een verdere daling niet bij voorbaat uitgesloten. Terugval richting 40 dollar per vat? Jeff Kennedy, chief commodity analist bij Elliott Wave International, is nog pessimistischer, hij ziet de olieprijs in eerste instantie terugvallen naar de buurt van 40 dollar. Daarbij zou een vat olie ongeveer evenveel gaan kosten als het dieptepunt dat in december 2008 werd bereikt. Vanaf het niveau van 40 dollar zou de prijsval echter nog 50% verder kunnen reiken, waardoor Kennedy uiteindelijk tot een richtprijs van 18 dollar per vat komt. Hij sluit op basis van technische analyse echter niet uit dat de bodemprijs pas op 16,70 dollar zou komen te liggen, een niveau dat sinds november 2001 niet meer werd bereikt.