Waarschijnlijk kampen meerdere Nederlandse bedrijven met dit probleem, nu de waarde van de beleggingen afgelopen jaar sterk zijn gedaald, maar Océ lijkt de kroon te spannen.

Om het pensioengat te kunnen vullen zal Océ vergaande maatregelen moeten treffen. Voorlopig lijkt het bedrijf van plan om de indexatie van de pensioenen te bevriezen en de contributie te verhogen, maar dit is volgens ABN Amro wellicht onvoldoende.

Analisten vrezen dat het bedrijf gedwongen zal worden het dividend te passeren of geld aan te trekken. Dit gaat uiteraard ten koste van de aandeelhouderswaarde. ABN Amro bevestigt haar terughoudende visie op Océ en blijft bij een Houden-opinie.

Waarschijnlijk kampen meerdere Nederlandse bedrijven met dit probleem, nu de waarde van de beleggingen afgelopen jaar sterk zijn gedaald, maar Océ lijkt de kroon te spannen. Om het pensioengat te kunnen vullen zal Océ vergaande maatregelen moeten treffen. Voorlopig lijkt het bedrijf van plan om de indexatie van de pensioenen te bevriezen en de contributie te verhogen, maar dit is volgens ABN Amro wellicht onvoldoende. Analisten vrezen dat het bedrijf gedwongen zal worden het dividend te passeren of geld aan te trekken. Dit gaat uiteraard ten koste van de aandeelhouderswaarde. ABN Amro bevestigt haar terughoudende visie op Océ en blijft bij een Houden-opinie.