Wall Street is vandaag fors lager gesloten, onder als gevolg van een negatief advies van Goldman Sachs over de S&P 500. Bij het slot van de handel stonden de Dow Jones en de S&P 500 respectievelijk 1,96% en 2,23% in het rood, terwijl de Nasdaq een verlies van 2,44% moest bekennen.

Rendement op Amerikaanse staatsobligaties weer lager

Op de valutamarkten ging de koers van de euro fors lager. Bij het slot van de handel werd voor één euro 1,2546 dollar betaald of zowat anderhalf procent onder het slotniveau van gisteren. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie kwam uit op 1,618%, of opnieuw lager. De beleggers vluchtten opnieuw richting veilige staatsobligaties.

Olie en goud fors goedkoper

Voor een troy ounce goud werd nog 1567 dollar betaald, of ongeveer 50 dollar of drie procent minder dan het slotniveau van gisteren. Ruwe olie (US Crude) werd eveneens fors goedkoper, voor een vat ruwe olie werd nog ongeveer 78,85 dollar betaald of 3% minder als het slotniveau van gisteren.

Wall Street is vandaag fors lager gesloten, onder als gevolg van een negatief advies van Goldman Sachs over de S&P 500. Bij het slot van de handel stonden de Dow Jones en de S&P 500 respectievelijk 1,96% en 2,23% in het rood, terwijl de Nasdaq een verlies van 2,44% moest bekennen. Rendement op Amerikaanse staatsobligaties weer lager Op de valutamarkten ging de koers van de euro fors lager. Bij het slot van de handel werd voor één euro 1,2546 dollar betaald of zowat anderhalf procent onder het slotniveau van gisteren. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie kwam uit op 1,618%, of opnieuw lager. De beleggers vluchtten opnieuw richting veilige staatsobligaties. Olie en goud fors goedkoper Voor een troy ounce goud werd nog 1567 dollar betaald, of ongeveer 50 dollar of drie procent minder dan het slotniveau van gisteren. Ruwe olie (US Crude) werd eveneens fors goedkoper, voor een vat ruwe olie werd nog ongeveer 78,85 dollar betaald of 3% minder als het slotniveau van gisteren.