Melsens verwacht dat ook het tweede kwartaal zwak zal zijn geweest, op basis van welke verwachting hij de prognoses voor 2012 naar beneden aanpast.

Dat vertaalt zich onder andere in een neerwaartse aanpassing van de EBITDA, meer bepaald met 4%.

Advies blijft houden, koersdoel gaat naar omlaag

Mobistar heeft geen makkelijke vergelijkingsbasis, want tijdens het tweede kwartaal van vorig jaar werd de EBITDA positief beïnvloed door eenmalige factor van 10 miljoen euro. Melsens gaat uit van een daling van de EBITDA op jaarbasis met 17,50% tot 120 miljoen euro.

Zonder rekening te houden met eenmalige factoren zou er nog sprake zijn van een daling van de EBITDA met 11%. Voor Melsens verdient Mobistar slechts een neutraal advies, met een koersdoel van nog 30 euro, waar dat voordien 36 euro was. De prognoses van KBC Securities zijn conform met de consensus.

Melsens verwacht dat ook het tweede kwartaal zwak zal zijn geweest, op basis van welke verwachting hij de prognoses voor 2012 naar beneden aanpast. Dat vertaalt zich onder andere in een neerwaartse aanpassing van de EBITDA, meer bepaald met 4%. Advies blijft houden, koersdoel gaat naar omlaag Mobistar heeft geen makkelijke vergelijkingsbasis, want tijdens het tweede kwartaal van vorig jaar werd de EBITDA positief beïnvloed door eenmalige factor van 10 miljoen euro. Melsens gaat uit van een daling van de EBITDA op jaarbasis met 17,50% tot 120 miljoen euro. Zonder rekening te houden met eenmalige factoren zou er nog sprake zijn van een daling van de EBITDA met 11%. Voor Melsens verdient Mobistar slechts een neutraal advies, met een koersdoel van nog 30 euro, waar dat voordien 36 euro was. De prognoses van KBC Securities zijn conform met de consensus.