Internetkrant Napi.hu berichtte gisteren dat Lajos Kosa van de regerende Fidesz partij van mening is dat Hongarije maar een kleine kans heeft om een Griekse situatie te ontwijken.

De Hongaarse economie zou zich in een veel slechtere situatie bevinden dan Fidesz had voorspeld alvorens de partij aan de macht kwam. Er werd dan ook een waarschuwende vinger naar de vorige regering uitgestoken.

Nigel Rendell, senior emerging markets strateeg bij RBC Capital, is van mening dat Kosa een gevaarlijk spel speelt. De economische situatie is volgens Rendell bijlange niet zo slecht als de politicus liet uitschijnen.

Europees president Jose Barroso waarschuwde Hongarije dat het land niet mag stoppen met het doen van besparingen. De besparingsinspanningen zouden zelfs nog moeten verhoogd worden, want het land bevindt zich in een moeilijke situatie.

Aan een vergelijking met Griekenland waagt Barroso zich echter niet. Premier Viktor Orban verklaarde gisteren dat de nieuwe Griekse regering in ieder geval zal blijven besparen.

Internetkrant Napi.hu berichtte gisteren dat Lajos Kosa van de regerende Fidesz partij van mening is dat Hongarije maar een kleine kans heeft om een Griekse situatie te ontwijken. De Hongaarse economie zou zich in een veel slechtere situatie bevinden dan Fidesz had voorspeld alvorens de partij aan de macht kwam. Er werd dan ook een waarschuwende vinger naar de vorige regering uitgestoken. Nigel Rendell, senior emerging markets strateeg bij RBC Capital, is van mening dat Kosa een gevaarlijk spel speelt. De economische situatie is volgens Rendell bijlange niet zo slecht als de politicus liet uitschijnen. Europees president Jose Barroso waarschuwde Hongarije dat het land niet mag stoppen met het doen van besparingen. De besparingsinspanningen zouden zelfs nog moeten verhoogd worden, want het land bevindt zich in een moeilijke situatie. Aan een vergelijking met Griekenland waagt Barroso zich echter niet. Premier Viktor Orban verklaarde gisteren dat de nieuwe Griekse regering in ieder geval zal blijven besparen.