Gaat fraude met de foreclosures de VS-economie opnieuw in een recessie storten? Adam Levitin, professor aan Georgetown University, vreest van wel. Het probleem is bekend: het opstellen van de formulieren voor de gedwongen uitzetting van Amerikanen uit hun huizen zou niet helemaal wettelijk zijn verlopen.

Levitin vreest dat we tot dusver nog maar het topje van de ijsberg hebben gezien en dat er nog veel meer aan het licht gaat komen. Een aantal banken hebben hun foreclosures al uitgesteld.

Verwacht wordt dat er nog meer banken dit voorbeeld gaan volgen. Met name rond het juridisch aspect van de 'Foreclosure Fraud' is het laatste woord nog niet gevallen. In sommige gevallen zou er zelfs sprake zijn van antidatering van documenten.

Gaat fraude met de foreclosures de VS-economie opnieuw in een recessie storten? Adam Levitin, professor aan Georgetown University, vreest van wel. Het probleem is bekend: het opstellen van de formulieren voor de gedwongen uitzetting van Amerikanen uit hun huizen zou niet helemaal wettelijk zijn verlopen. Levitin vreest dat we tot dusver nog maar het topje van de ijsberg hebben gezien en dat er nog veel meer aan het licht gaat komen. Een aantal banken hebben hun foreclosures al uitgesteld. Verwacht wordt dat er nog meer banken dit voorbeeld gaan volgen. Met name rond het juridisch aspect van de 'Foreclosure Fraud' is het laatste woord nog niet gevallen. In sommige gevallen zou er zelfs sprake zijn van antidatering van documenten.