Het Federal Open Market Committee zal de basisrente nog wel een tijdje op bijna nul handhaven, maar er wordt vooral uitgekeken naar de bijbehorende verklaring wat betreft het terugkopen van staatsobligaties.

Op die manier zou de economie worden gestimuleerd. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat de FED nu al gaat overgaan op quantitative easing 2. De vraag is echter wanneer dit wel gaat gebeuren.

Gaat FED quantitative easing 2 op 3 november aankondigen? Veel economen denken van wel. Elke verklaring met betrekking tot een verlaging van de groeiprognoses zal de speculatie over een verlaging van de rentetarieven verder aanwakkeren.

Het Federal Open Market Committee zal de basisrente nog wel een tijdje op bijna nul handhaven, maar er wordt vooral uitgekeken naar de bijbehorende verklaring wat betreft het terugkopen van staatsobligaties. Op die manier zou de economie worden gestimuleerd. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat de FED nu al gaat overgaan op quantitative easing 2. De vraag is echter wanneer dit wel gaat gebeuren. Gaat FED quantitative easing 2 op 3 november aankondigen? Veel economen denken van wel. Elke verklaring met betrekking tot een verlaging van de groeiprognoses zal de speculatie over een verlaging van de rentetarieven verder aanwakkeren.