Die zijn namelijk nog steeds kwetsbaar door de overheidsobligaties die ze in portefeuille hebben. Het probleem is het meest urgent in Ierland, waar de bankensector een echte puinhoop is.

De verschillende landen die deel uitmaken van de eurozone hebben bovendien verschillende doelstellingen, wat het nastreven van ambitieuze doelen bemoeilijkt. Centraal in het hele verhaal staat uiteraard Duitsland.

Angela Merkel staat niet bepaald te trappelen om nog landen in moeilijkheden ter hulp te komen. Daar staat de nieuwe Ierse premier Enda Kenny tegenover, die niet alleen een verlichting van de rentetarieven op de ontvangen hulp wil maar ook de obligatiehouders een deel van de verliezen wil laten slikken. Het zal bijzonder moeilijk worden om beide standpunten met elkaar te verzoenen.

Die zijn namelijk nog steeds kwetsbaar door de overheidsobligaties die ze in portefeuille hebben. Het probleem is het meest urgent in Ierland, waar de bankensector een echte puinhoop is. De verschillende landen die deel uitmaken van de eurozone hebben bovendien verschillende doelstellingen, wat het nastreven van ambitieuze doelen bemoeilijkt. Centraal in het hele verhaal staat uiteraard Duitsland. Angela Merkel staat niet bepaald te trappelen om nog landen in moeilijkheden ter hulp te komen. Daar staat de nieuwe Ierse premier Enda Kenny tegenover, die niet alleen een verlichting van de rentetarieven op de ontvangen hulp wil maar ook de obligatiehouders een deel van de verliezen wil laten slikken. Het zal bijzonder moeilijk worden om beide standpunten met elkaar te verzoenen.