Nouriel Roubini, chairman van Roubini Global Economics, maakt zich zorgen over een verstrakking van de monetaire teugels. Het duurder worden van het geld kan namelijk de economieën in de periferie bijzonder veel pijn doen.

In Zuid-Europa en in Ierland is een renteverhoging volgens Roubini eigenlijk niet aan de orde van de dag, simpelweg omdat de economie van deze landen niet groeit.

De professor begrijpt de logica van de ECB - de inflatie staat op een piek voor de afgelopen 29 maanden - maar de economie in de Europese periferie dreigt erdoor vernietigd te worden.

Nouriel Roubini, chairman van Roubini Global Economics, maakt zich zorgen over een verstrakking van de monetaire teugels. Het duurder worden van het geld kan namelijk de economieën in de periferie bijzonder veel pijn doen. In Zuid-Europa en in Ierland is een renteverhoging volgens Roubini eigenlijk niet aan de orde van de dag, simpelweg omdat de economie van deze landen niet groeit. De professor begrijpt de logica van de ECB - de inflatie staat op een piek voor de afgelopen 29 maanden - maar de economie in de Europese periferie dreigt erdoor vernietigd te worden.