Ioannis Sokos, interest-rate strateeg bij BNP Paribas, is van mening dat de ECB weinig andere keuzemogelijkheden zal hebben wanneer de huidige situatie zich doorzet.

De koersen van de Spaanse staatsobligaties zijn vorige week vijf dagen op rij gedaald, waardoor het rendement van 4,58% het hoogste is geworden sinds 4 februari 2009.

De spread met de Duitse bunds bedraagt 196 basispunten en die spread was sinds 1996 niet meer zo hoog. Het rendement op Italiaanse staatsobligaties steeg afgelopen vrijdag met 2 basispunten tot 4,30%.

Sokos wijst er op dat de kostprijs om zich te financieren voor deze landen steeds hoger komt te liggen, zodat hulp van de ECB uiteindelijk onvermijdelijk wordt.

Ioannis Sokos, interest-rate strateeg bij BNP Paribas, is van mening dat de ECB weinig andere keuzemogelijkheden zal hebben wanneer de huidige situatie zich doorzet. De koersen van de Spaanse staatsobligaties zijn vorige week vijf dagen op rij gedaald, waardoor het rendement van 4,58% het hoogste is geworden sinds 4 februari 2009. De spread met de Duitse bunds bedraagt 196 basispunten en die spread was sinds 1996 niet meer zo hoog. Het rendement op Italiaanse staatsobligaties steeg afgelopen vrijdag met 2 basispunten tot 4,30%. Sokos wijst er op dat de kostprijs om zich te financieren voor deze landen steeds hoger komt te liggen, zodat hulp van de ECB uiteindelijk onvermijdelijk wordt.