De verwachtingen voor dit jaar waren hooggespannen, onder andere omdat de meeste Amerikanen als gevolg van de verlenging van de belastingverlaging op 1000 tot 2000 dollar mogen rekenen.

Paul Ashworth, chief U.S. economist bij Capital Economics, is echter van mening dat ook de stijging van de olieprijs in rekening moet worden gebracht. Hij heeft zijn prognose verlaagd van een groei met 4% tot nog ongeveer 2,50%.

Het beschikbaar inkomen van de Amerikanen wordt daarnaast nog verkleind door de stijging van de voedselprijzen. Daarnaast moet ook nog duidelijk worden wat de impact gaat zijn van de sluiting van Amerikaanse toeleveringsbedrijven als gevolg van de aardbeving.

De verwachtingen voor dit jaar waren hooggespannen, onder andere omdat de meeste Amerikanen als gevolg van de verlenging van de belastingverlaging op 1000 tot 2000 dollar mogen rekenen. Paul Ashworth, chief U.S. economist bij Capital Economics, is echter van mening dat ook de stijging van de olieprijs in rekening moet worden gebracht. Hij heeft zijn prognose verlaagd van een groei met 4% tot nog ongeveer 2,50%. Het beschikbaar inkomen van de Amerikanen wordt daarnaast nog verkleind door de stijging van de voedselprijzen. Daarnaast moet ook nog duidelijk worden wat de impact gaat zijn van de sluiting van Amerikaanse toeleveringsbedrijven als gevolg van de aardbeving.