ECB leden hebben in de afgelopen weken constant gezegd niet mee te doen aan het doorrollen van de schuld.

Maar gezien de eerdere flexibiliteit van standpunten van de ECB, bijvoorbeeld over het opkopen van covered bonds en staatsobligaties, zou het volgens Theodoor Gilissen Bankiers goed mogelijk zijn dat de centrale bank toch overstag gaat.

De topman van Deutsche Bank Jozef Ackermann noemde het voorstel van de Fransen "één van de vele opties", wat er op wijst dat hij een aantal zaken anders zou willen zien.

Bovendien zouden Duitse banken de looptijd van 30 jaar te lang vinden. Gezien de complexiteit en vele betrokken partijen kan het nog wel een aantal dagen duren voordat er een breed akkoord ligt.

ECB leden hebben in de afgelopen weken constant gezegd niet mee te doen aan het doorrollen van de schuld. Maar gezien de eerdere flexibiliteit van standpunten van de ECB, bijvoorbeeld over het opkopen van covered bonds en staatsobligaties, zou het volgens Theodoor Gilissen Bankiers goed mogelijk zijn dat de centrale bank toch overstag gaat. De topman van Deutsche Bank Jozef Ackermann noemde het voorstel van de Fransen "één van de vele opties", wat er op wijst dat hij een aantal zaken anders zou willen zien. Bovendien zouden Duitse banken de looptijd van 30 jaar te lang vinden. Gezien de complexiteit en vele betrokken partijen kan het nog wel een aantal dagen duren voordat er een breed akkoord ligt.