Dit geld zou eerder naar risicokapitaal kunnen vloeien, terwijl de volkslening slechts door een minderheid als een interessant alternatief wordt gezien. Meer dan de helft van de Belgische beleggers schonk in 2013 aan een goed doel.

De ING-BeleggersBarometer stabiliseerde in december 2013 voor de derde opeenvolgende maand op 112 punten. Een waarde boven de 100 punten wijst op een eerder positieve inschatting van de financieel-economische omgeving.

Dat heeft veel te maken met de conjunctuurevolutie, die eerder gunstig wordt ervaren: voor de komende drie maanden verwacht 34% van de beleggers een verbetering, terwijl 20% het minder rooskleurig inziet.

Dit geld zou eerder naar risicokapitaal kunnen vloeien, terwijl de volkslening slechts door een minderheid als een interessant alternatief wordt gezien. Meer dan de helft van de Belgische beleggers schonk in 2013 aan een goed doel. De ING-BeleggersBarometer stabiliseerde in december 2013 voor de derde opeenvolgende maand op 112 punten. Een waarde boven de 100 punten wijst op een eerder positieve inschatting van de financieel-economische omgeving. Dat heeft veel te maken met de conjunctuurevolutie, die eerder gunstig wordt ervaren: voor de komende drie maanden verwacht 34% van de beleggers een verbetering, terwijl 20% het minder rooskleurig inziet.