Dat was met name het geval bij olie, koper, goud en zilver. FED-voorzitter Ben Bernanke kwam met de weinig bemoedigende boodschap dat het vier tot vijf jaar kan duren alvorens de Amerikaanse arbeidsmarkt waar in haar normale doen is.

Dat betekent weliswaar dat de FED haar politiek van monetaire verruiming gaat voeren, maar in tegenstelling tot vorige keren reageerden de grondstoffenmarkten daar niet positief op.

Tijdens de afgelopen twee maanden van vorig jaar, vanaf het moment dat de FED haar tweede ronde van QE aankondigde, gingen de prijzen van basismetalen met 10 tot 20% naar omhoog. Inmiddels hebben die basismetalen een stevige correctie ondergaan.

Dat was met name het geval bij olie, koper, goud en zilver. FED-voorzitter Ben Bernanke kwam met de weinig bemoedigende boodschap dat het vier tot vijf jaar kan duren alvorens de Amerikaanse arbeidsmarkt waar in haar normale doen is. Dat betekent weliswaar dat de FED haar politiek van monetaire verruiming gaat voeren, maar in tegenstelling tot vorige keren reageerden de grondstoffenmarkten daar niet positief op. Tijdens de afgelopen twee maanden van vorig jaar, vanaf het moment dat de FED haar tweede ronde van QE aankondigde, gingen de prijzen van basismetalen met 10 tot 20% naar omhoog. Inmiddels hebben die basismetalen een stevige correctie ondergaan.