De purchasing managers' index daalde in november tot 53,90, ten opzichte van 55,20 de maand voordien. De inputkosten van de fabrieken daalde eveneens en dat is een positief signaal wat de inflatie betreft.

Premier Wen Jiabao zal waarschijnlijk de voorwaarden waaraan de kapitaalvoorwaarden voor de banken gaan verstrengen. Op Kerstmis heeft de People's Bank of China haar basisrente opnieuw verhoogd.

Shen Jianguang, in Hong Kong econoom voor Mizuho Securities Asia Ltd, verwacht dat de volgende rentestijging nog deze maand kan komen. De Chinese overheid wil ten allen prijze een economische oververhitting beletten.

Volgens Bank of America-Merrill Lynch en China International Capital Corporation is de inflatie in december waarschijnlijk al afgenomen, na een stijging tot 5,10% in december.

De purchasing managers' index daalde in november tot 53,90, ten opzichte van 55,20 de maand voordien. De inputkosten van de fabrieken daalde eveneens en dat is een positief signaal wat de inflatie betreft. Premier Wen Jiabao zal waarschijnlijk de voorwaarden waaraan de kapitaalvoorwaarden voor de banken gaan verstrengen. Op Kerstmis heeft de People's Bank of China haar basisrente opnieuw verhoogd. Shen Jianguang, in Hong Kong econoom voor Mizuho Securities Asia Ltd, verwacht dat de volgende rentestijging nog deze maand kan komen. De Chinese overheid wil ten allen prijze een economische oververhitting beletten. Volgens Bank of America-Merrill Lynch en China International Capital Corporation is de inflatie in december waarschijnlijk al afgenomen, na een stijging tot 5,10% in december.