De vervroegde publicatie heeft de speculatie aangewakkerd dat China maandag voor opening van de financiële markten de basisrente gaat verhogen. De data die worden gepubliceerd zijn de consumentenprijzen en de cijfers over de industriële output.

De renteverhoging zou bedoeld zijn om de inflatie de pas af te snijden. In de afgelopen weken klonk de waarschuwing voor een uit de hand lopen van de inflatie in China steeds luider. Chen Jianbo, analist bij BOC International (China), spreekt van een ongewone stap.

Het nationaal bureau voor de statistiek heeft in het verleden nog nooit de publicatie van macro-economische indicatoren vervroegd. De inflatie zou in augustus zijn versneld tot 3,50%, een percentage dat ingrijpen van de overheid inderdaad noodzakelijk zou maken. De basisrente bedraagt momenteel 2,25%.

De vervroegde publicatie heeft de speculatie aangewakkerd dat China maandag voor opening van de financiële markten de basisrente gaat verhogen. De data die worden gepubliceerd zijn de consumentenprijzen en de cijfers over de industriële output. De renteverhoging zou bedoeld zijn om de inflatie de pas af te snijden. In de afgelopen weken klonk de waarschuwing voor een uit de hand lopen van de inflatie in China steeds luider. Chen Jianbo, analist bij BOC International (China), spreekt van een ongewone stap. Het nationaal bureau voor de statistiek heeft in het verleden nog nooit de publicatie van macro-economische indicatoren vervroegd. De inflatie zou in augustus zijn versneld tot 3,50%, een percentage dat ingrijpen van de overheid inderdaad noodzakelijk zou maken. De basisrente bedraagt momenteel 2,25%.