Sean Egan, stichter en president of Egan-Jones Rating Company, is van mening dat er zelfs zeer dringend moet gehandeld worden, zoniet dreigt het 'point of no return' voor de staat te worden bereikt.

Gaat Californië in 'The Black Hole' eindigen?, zo luidt de vraag die Egan zich stelt. Met een zwart gat wordt gerefereerd naar een situatie op de kredietmarkten waarbij een debiteur zich steeds moeilijker gefinancierd krijgt.

Om nog geld te kunnen opnemen, moet in dat geval meer rente worden betaald. Daardoor loopt de situatie nog meer uit de hand. Toch is er volgens Egan recent sprake van enige verbetering, met name in de technologiesector.

Sean Egan, stichter en president of Egan-Jones Rating Company, is van mening dat er zelfs zeer dringend moet gehandeld worden, zoniet dreigt het 'point of no return' voor de staat te worden bereikt. Gaat Californië in 'The Black Hole' eindigen?, zo luidt de vraag die Egan zich stelt. Met een zwart gat wordt gerefereerd naar een situatie op de kredietmarkten waarbij een debiteur zich steeds moeilijker gefinancierd krijgt. Om nog geld te kunnen opnemen, moet in dat geval meer rente worden betaald. Daardoor loopt de situatie nog meer uit de hand. Toch is er volgens Egan recent sprake van enige verbetering, met name in de technologiesector.