Minister van Financiën Wayne Swan meldde een deficiet van 19,40 miljard Australische dollar over het boekjaar dat op 30 juni afloopt.

Volgend jaar zou het deficiet nog 18 miljoen dollar bedragen. De consensusverwachting lag op een tekort van 17 miljard dollar over dit en 10 miljard dollar voor volgend jaar. John Daley, CEO van think tank Grattan Institute, waarschuwt dat Australië dezelfde weg dreigt in te slaan als Europa.

Daley vreest namelijk dat Australië zonder veel nadenken zal gaan besparen, waardoor het land in dezelfde vicieuze cirkel zou belanden als de eurozone. De huidige Labour regering heeft beloofd dat de begroting terug in evenwicht zal worden gebracht, wat niet zonder pijn of moeite zal gebeuren.

Minister van Financiën Wayne Swan meldde een deficiet van 19,40 miljard Australische dollar over het boekjaar dat op 30 juni afloopt. Volgend jaar zou het deficiet nog 18 miljoen dollar bedragen. De consensusverwachting lag op een tekort van 17 miljard dollar over dit en 10 miljard dollar voor volgend jaar. John Daley, CEO van think tank Grattan Institute, waarschuwt dat Australië dezelfde weg dreigt in te slaan als Europa. Daley vreest namelijk dat Australië zonder veel nadenken zal gaan besparen, waardoor het land in dezelfde vicieuze cirkel zou belanden als de eurozone. De huidige Labour regering heeft beloofd dat de begroting terug in evenwicht zal worden gebracht, wat niet zonder pijn of moeite zal gebeuren.