Het jobverlies bleef beperkt tot 36.000, waar de verwachting was dat er (naargelang) de bron 50.000, 63.000 of zelfs 100.000 jobs verloren zouden gaan. De werkloosheidsgraad bleef ongewijzigd op 9,80%.

Craig Gordon, White House uitgever bij Politico.com, wijst er echter op dat slecht nieuws op die manier tot goed nieuws wordt omgedraaid. Feit blijft dat er nog altijd jobs in de Amerikaanse industrie verloren gaan.

Iedereen hoopt nu dat de Amerikaanse arbeidsmarkt vanaf maart is gaan verbeteren, maar het valt nog af te wachten of dat ook inderdaad het geval gaat zijn. Gordon heeft er in ieder geval een hard hoofd in.

Hij verwacht dat er pas echte jobcreatie gaat komen vanaf september, zodat we nog een aantal zwakke maanden voor de boeg hebben. Dat is geen goed nieuws voor president Obama, gelet op de verkiezingen die dit najaar gaan plaatsvinden.

Obama vraagt volgens Gordon geduld van de Amerikanen, maar die willen zo snel mogelijk uit de crisis raken. Dat lukt niet en die mislukking zal de democraten van president Obama zuur gaan opbreken bij de verkiezingen van november.

Er is een toenemende woede merkbaar bij Joe-Sixpack, die moet vaststellen dat de democraten er niet in slagen om de economische terugval tot staan te brengen. Elke maand dat de werkloosheidsgraad in de range van 9 tot 10% blijft, is volgens Gordon een slechte maand voor Obama.

Het jobverlies bleef beperkt tot 36.000, waar de verwachting was dat er (naargelang) de bron 50.000, 63.000 of zelfs 100.000 jobs verloren zouden gaan. De werkloosheidsgraad bleef ongewijzigd op 9,80%. Craig Gordon, White House uitgever bij Politico.com, wijst er echter op dat slecht nieuws op die manier tot goed nieuws wordt omgedraaid. Feit blijft dat er nog altijd jobs in de Amerikaanse industrie verloren gaan. Iedereen hoopt nu dat de Amerikaanse arbeidsmarkt vanaf maart is gaan verbeteren, maar het valt nog af te wachten of dat ook inderdaad het geval gaat zijn. Gordon heeft er in ieder geval een hard hoofd in. Hij verwacht dat er pas echte jobcreatie gaat komen vanaf september, zodat we nog een aantal zwakke maanden voor de boeg hebben. Dat is geen goed nieuws voor president Obama, gelet op de verkiezingen die dit najaar gaan plaatsvinden. Obama vraagt volgens Gordon geduld van de Amerikanen, maar die willen zo snel mogelijk uit de crisis raken. Dat lukt niet en die mislukking zal de democraten van president Obama zuur gaan opbreken bij de verkiezingen van november. Er is een toenemende woede merkbaar bij Joe-Sixpack, die moet vaststellen dat de democraten er niet in slagen om de economische terugval tot staan te brengen. Elke maand dat de werkloosheidsgraad in de range van 9 tot 10% blijft, is volgens Gordon een slechte maand voor Obama.