De problemen kunnen de facto leiden tot een moratorium op de foreclosures. GMAC Mortgage, JPMorgan Chase en Bank of America hebben al besloten om in 23 staten de procedures voor de inbeslagname van huizen te stoppen.

Uiteindelijk kunnen de problemen leiden tot gerechtszaken, waardoor de gedwongen verkopen van woningen met maanden of zelfs met jaren op de lange baan geschoven kunnen worden.

Er zijn goede en slechte punten verbonden aan de nieuwe problemen. Negatief is dat de markt opnieuw half in paniek is geraakt, waardoor de prijzen opnieuw onder druk staan.

Anderzijds krijgt de markt meer tijd om te herstellen. De banken worden echter na het probleem van de woonkredieten nu ook met het probleem van de foreclosures geconfronteerd.

De problemen kunnen de facto leiden tot een moratorium op de foreclosures. GMAC Mortgage, JPMorgan Chase en Bank of America hebben al besloten om in 23 staten de procedures voor de inbeslagname van huizen te stoppen. Uiteindelijk kunnen de problemen leiden tot gerechtszaken, waardoor de gedwongen verkopen van woningen met maanden of zelfs met jaren op de lange baan geschoven kunnen worden. Er zijn goede en slechte punten verbonden aan de nieuwe problemen. Negatief is dat de markt opnieuw half in paniek is geraakt, waardoor de prijzen opnieuw onder druk staan. Anderzijds krijgt de markt meer tijd om te herstellen. De banken worden echter na het probleem van de woonkredieten nu ook met het probleem van de foreclosures geconfronteerd.