De situatie is in die zin vergelijkbaar met die 100 jaar geleden dat momenteel de Amerikaanse hegemonie onder druk staat. President Barack Obama is een schoolvoorbeeld van willen maar niet kunnen. Hij legt voortdurend gespierde verklaringen af, maar kan zijn woorden niet in daden omzetten.

De tanende hegemonie van de VS kunnen leiden tot een oorlog, maar dan niet eentje zoals we die altijd hebben gekend. Gaan we een totaal nieuw soort oorlog tegemoet? De kans is inderdaad groot dat de oorlogen van de toekomst in de vorm van economische oorlogen zal uitgevochten worden, met tevens grote veldslagen in cyberspace. Met de financiële markten als bijzonderste slachtoffer.

De situatie is in die zin vergelijkbaar met die 100 jaar geleden dat momenteel de Amerikaanse hegemonie onder druk staat. President Barack Obama is een schoolvoorbeeld van willen maar niet kunnen. Hij legt voortdurend gespierde verklaringen af, maar kan zijn woorden niet in daden omzetten. De tanende hegemonie van de VS kunnen leiden tot een oorlog, maar dan niet eentje zoals we die altijd hebben gekend. Gaan we een totaal nieuw soort oorlog tegemoet? De kans is inderdaad groot dat de oorlogen van de toekomst in de vorm van economische oorlogen zal uitgevochten worden, met tevens grote veldslagen in cyberspace. Met de financiële markten als bijzonderste slachtoffer.