Toch is niet iedereen daar even pessimistisch over. William O'Donnell, hoofd rates strategy bij Royal Bank of Scotland, verwacht dat het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie in een vork van 2,75% tot 4% zal blijven bewegen. Van een verdere rentestijging zou met andere woorden geen sprake zijn.

Maar de uitleg van William O'Donnell heeft tevens een pessimistische ondertoon. Hij verwacht namelijk dat de Amerikaanse economie niet meer zo sterk zal groeien als ze in 2010 heeft gedaan.

Bovendien is hij op zijn hoede voor een verdere daling van de vastgoedprijzen, die naar zijn mening nog wel met 7 tot 10% kunnen dalen. Andere remmende factoren zijn de hoge werkloosheid en de dure benzine.

Toch is niet iedereen daar even pessimistisch over. William O'Donnell, hoofd rates strategy bij Royal Bank of Scotland, verwacht dat het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie in een vork van 2,75% tot 4% zal blijven bewegen. Van een verdere rentestijging zou met andere woorden geen sprake zijn. Maar de uitleg van William O'Donnell heeft tevens een pessimistische ondertoon. Hij verwacht namelijk dat de Amerikaanse economie niet meer zo sterk zal groeien als ze in 2010 heeft gedaan. Bovendien is hij op zijn hoede voor een verdere daling van de vastgoedprijzen, die naar zijn mening nog wel met 7 tot 10% kunnen dalen. Andere remmende factoren zijn de hoge werkloosheid en de dure benzine.