Daarmee zou opnieuw worden bevestigd dat de Amerikaanse economie aan het vertragen is. De consensusverwachting volgens Bloomberg News is een daling van de kleinhandelskopen in juni met 0,30%, nadat eerder al in mei een daling met 1,20% was opgetekend.

Voor de tweede helft van dit jaar wordt rekening gehouden met een matige groeivertraging in de VS-economie, zonder dat er overigens voor een recessie-scenario gevreesd hoeft te worden.

Brian Bethune, chief U.S. financial economist bij IHS Global Insight in Lexington, Massachusetts, merkt op dat gezien de hoge werkloosheidsgraad sterke consumentenbestedingen uitgesloten zijn.

Donderdag 15 juli worden de cijfers over de Amerikaanse industriële productie belangrijk. De consensusverwachting ligt op een daling van de productie met 0,10%, waarmee het scenario van een groeivertraging eveneens worden bevestigd.

Daarmee zou opnieuw worden bevestigd dat de Amerikaanse economie aan het vertragen is. De consensusverwachting volgens Bloomberg News is een daling van de kleinhandelskopen in juni met 0,30%, nadat eerder al in mei een daling met 1,20% was opgetekend. Voor de tweede helft van dit jaar wordt rekening gehouden met een matige groeivertraging in de VS-economie, zonder dat er overigens voor een recessie-scenario gevreesd hoeft te worden. Brian Bethune, chief U.S. financial economist bij IHS Global Insight in Lexington, Massachusetts, merkt op dat gezien de hoge werkloosheidsgraad sterke consumentenbestedingen uitgesloten zijn. Donderdag 15 juli worden de cijfers over de Amerikaanse industriële productie belangrijk. De consensusverwachting ligt op een daling van de productie met 0,10%, waarmee het scenario van een groeivertraging eveneens worden bevestigd.