Gaan de Japanse verzekeraars Amerikaanse staatsobligaties verkopen om claims te betalen?, is de vraag die iedereen zich nu stelt. Die dreiging blijkt inderdaad realistisch te zijn.

De schadeclaims rond de ramp die Japan heeft getroffen, gaan in ieder geval torenhoog oplopen. De verzekeraars zullen dus ergens cash moeten gaan zoeken om de verzekerden uit te betalen.

Het voordeel van het verkopen van Amerikaanse staatsobligaties is dat de markt in deze obligaties erg liquide is. De verzekeraars zijn er dus zeker van dat ze papieren kwijt raken.

Gaan de Japanse verzekeraars Amerikaanse staatsobligaties verkopen om claims te betalen?, is de vraag die iedereen zich nu stelt. Die dreiging blijkt inderdaad realistisch te zijn. De schadeclaims rond de ramp die Japan heeft getroffen, gaan in ieder geval torenhoog oplopen. De verzekeraars zullen dus ergens cash moeten gaan zoeken om de verzekerden uit te betalen. Het voordeel van het verkopen van Amerikaanse staatsobligaties is dat de markt in deze obligaties erg liquide is. De verzekeraars zijn er dus zeker van dat ze papieren kwijt raken.