Automatisch stelt zich dan de vraag of de Franse banken uiteindelijk toch hulp gaan nodig hebben, los van de eigen problemen waar de staat mee worstelt - een schuldengraad van 90% is niet niks. Bovendien zijn de Franse banken nog steeds blootgesteld aan de Europese periferie.

Griekse dochters

De banken hebben de posities in Griekse staatsobligaties weliswaar afgebouwd, maar Credit Lyonnais en Societe Generale hebben nog steeds Griekse dochters.

BNP Paribas, BPCE, Credit Agricole, Societe Generale en Dexia hebben bovendien samen voor 32,50 miljard euro aan Italiaanse staatsobligaties in portefeuille.

BNP Paribas heeft bovendien nog eens een extra blootstelling aan Italië via dochter BNL. Deze dochter heeft voor een bedrag van 71 miljard euro aan kredieten uitstaan plus nog eens 11 miljard euro aan Italiaanse staatsobligaties in portefeuille.

De CDS's op Franse banken hebben in de afgelopen weken de evolutie van de Italiaanse rente op de voet gevolgd.

Automatisch stelt zich dan de vraag of de Franse banken uiteindelijk toch hulp gaan nodig hebben, los van de eigen problemen waar de staat mee worstelt - een schuldengraad van 90% is niet niks. Bovendien zijn de Franse banken nog steeds blootgesteld aan de Europese periferie. Griekse dochters De banken hebben de posities in Griekse staatsobligaties weliswaar afgebouwd, maar Credit Lyonnais en Societe Generale hebben nog steeds Griekse dochters. BNP Paribas, BPCE, Credit Agricole, Societe Generale en Dexia hebben bovendien samen voor 32,50 miljard euro aan Italiaanse staatsobligaties in portefeuille. BNP Paribas heeft bovendien nog eens een extra blootstelling aan Italië via dochter BNL. Deze dochter heeft voor een bedrag van 71 miljard euro aan kredieten uitstaan plus nog eens 11 miljard euro aan Italiaanse staatsobligaties in portefeuille. De CDS's op Franse banken hebben in de afgelopen weken de evolutie van de Italiaanse rente op de voet gevolgd.