De Europese regeringsleiders leggen op het hoofdkwartier van de Europese Unie in Brussel of op de hoofdzetel van de Europese Centrale Bank wel ronkende verklaringen af over hun bereidheid om de euro te redden.

Hun landgenoten denken daar in de meeste gevallen echter anders over. Van hen worden namelijk zware inspanningen gevraagd om hun steentje bij te dragen voor de redding van de euro.

De Duitsers zijn niet zo happig om een deel van hun belastinggeld te laten wegvloeien naar andere Europese landen. Evenmin zijn de Ieren of de Grieken te winnen voor zware besparingsmaatregelen.

Gaan Europese leiders uiteindelijk kiezen voor de euro of voor hun carrière? Het antwoord op die vraag kan erg belangrijk worden voor onze toekomst.

De Europese regeringsleiders leggen op het hoofdkwartier van de Europese Unie in Brussel of op de hoofdzetel van de Europese Centrale Bank wel ronkende verklaringen af over hun bereidheid om de euro te redden. Hun landgenoten denken daar in de meeste gevallen echter anders over. Van hen worden namelijk zware inspanningen gevraagd om hun steentje bij te dragen voor de redding van de euro. De Duitsers zijn niet zo happig om een deel van hun belastinggeld te laten wegvloeien naar andere Europese landen. Evenmin zijn de Ieren of de Grieken te winnen voor zware besparingsmaatregelen. Gaan Europese leiders uiteindelijk kiezen voor de euro of voor hun carrière? Het antwoord op die vraag kan erg belangrijk worden voor onze toekomst.