Gerald Celente, directeur van het Trends Research Institute, is van mening van wel. Hij ziet de VS dezelfde weg opgaan als de voormalige aartsvijand. Er zijn uiteraard verschillen tussen beide politieke systemen, maar anderzijds stelt Celente ook opvallende gelijkenissen vast.

In beide gevallen hebben we volgens Celente met een verrot politiek systeem te maken, systeem dat al lang niet meer werkt. In de VS is bijdrage aan verkiezingscampagnes van de twee grote partijen in zijn ogen te vergelijken met het betalen van smeergeld.

Evenals vroeger in de Sovjet-Unie zit het grootste deel van de macht in de VS bij een klein groepje, 10% van de bevolking controleert 93% van de Amerikaanse welvaart.

Evenals de Russen destijds verspillen de Amerikanen nu massa's geld aan het uitvechten van oorlogen die toch niet te winnen zijn. Uiteindelijk kan dit alleen maar slecht afdraaien. Celente noemt met name Afghanistan het graf van alle grote wereldrijken.

Gerald Celente, directeur van het Trends Research Institute, is van mening van wel. Hij ziet de VS dezelfde weg opgaan als de voormalige aartsvijand. Er zijn uiteraard verschillen tussen beide politieke systemen, maar anderzijds stelt Celente ook opvallende gelijkenissen vast. In beide gevallen hebben we volgens Celente met een verrot politiek systeem te maken, systeem dat al lang niet meer werkt. In de VS is bijdrage aan verkiezingscampagnes van de twee grote partijen in zijn ogen te vergelijken met het betalen van smeergeld. Evenals vroeger in de Sovjet-Unie zit het grootste deel van de macht in de VS bij een klein groepje, 10% van de bevolking controleert 93% van de Amerikaanse welvaart. Evenals de Russen destijds verspillen de Amerikanen nu massa's geld aan het uitvechten van oorlogen die toch niet te winnen zijn. Uiteindelijk kan dit alleen maar slecht afdraaien. Celente noemt met name Afghanistan het graf van alle grote wereldrijken.