Het is namelijk de eerste keer in de geschiedenis van de euro is dat de klanten van de banken mee opdraaien voor de rekening. De belasting dreigt volgens Lien de geloofwaardigheid van ons volledig bancair systeem op losse schroeven te zetten, niemand zal de banken nog voor de volle 100% vertrouwen.

Bovendien stelt zich nu het probleem van de obligatiehouders, die kunnen bij een volgend rondje steun verlenen mee voor de rekening opdraaien. Inderdaad is nu duidelijk geworden dat toekomstige reddingsplannen er heel anders gaan uitzien dan deze die we tot dusver hebben gekend.

Het is namelijk de eerste keer in de geschiedenis van de euro is dat de klanten van de banken mee opdraaien voor de rekening. De belasting dreigt volgens Lien de geloofwaardigheid van ons volledig bancair systeem op losse schroeven te zetten, niemand zal de banken nog voor de volle 100% vertrouwen. Bovendien stelt zich nu het probleem van de obligatiehouders, die kunnen bij een volgend rondje steun verlenen mee voor de rekening opdraaien. Inderdaad is nu duidelijk geworden dat toekomstige reddingsplannen er heel anders gaan uitzien dan deze die we tot dusver hebben gekend.