Adrian Ash, hoofd research bij BullionVault.com, is van mening dat deze optie weinig waarschijnlijk is. Wanneer de totale voorraad wordt verkocht, zou het bedrag nog niet volstaan om de Europese garanties van 440 miljard euro aan het reddingsplan te dekken.

Ross Norman, goudhandelaar bij TheBullionDesk.com, stelt dat de markt zelf ook niet gelooft in een verkoop door de Europese centrale banken.

Norman wijst in dat verband naar de evolutie van de goudprijs. Het juni-contract op de Comex divisie van de New York Mercantile Exchange liet gisteren een nieuwe historische piek optekenen op 1225,30 dollar per troy ounce.

Het echte historische record, dat intraday en niet bij het slot werd opgetekend, bedroeg 1226,40 dollar. De goudprijs heeft dus alleszins nog recordniveaus in de vingers.

Sommige analisten vrezen dat de schulden van de overheden op de verschillende regeringen gaan wegen, waardoor er meer belasting zal zijn voor 'harde' assets als het goud.

Adrian Ash, hoofd research bij BullionVault.com, is van mening dat deze optie weinig waarschijnlijk is. Wanneer de totale voorraad wordt verkocht, zou het bedrag nog niet volstaan om de Europese garanties van 440 miljard euro aan het reddingsplan te dekken. Ross Norman, goudhandelaar bij TheBullionDesk.com, stelt dat de markt zelf ook niet gelooft in een verkoop door de Europese centrale banken. Norman wijst in dat verband naar de evolutie van de goudprijs. Het juni-contract op de Comex divisie van de New York Mercantile Exchange liet gisteren een nieuwe historische piek optekenen op 1225,30 dollar per troy ounce. Het echte historische record, dat intraday en niet bij het slot werd opgetekend, bedroeg 1226,40 dollar. De goudprijs heeft dus alleszins nog recordniveaus in de vingers. Sommige analisten vrezen dat de schulden van de overheden op de verschillende regeringen gaan wegen, waardoor er meer belasting zal zijn voor 'harde' assets als het goud.