Lu Guanqiu, chairman van Wanxiang Group (de belangrijkste maker van auto-onderdelen in China) vertelde naar aanleiding van het bezoek van de president dat zijn bedrijf blijft aanwerven. Er werken bij Wanxiang nu 5600 Amerikanen.

20 jaar geleden hebben de Amerikanen al een gelijkaardig scenario beleefd, toen de Japanners op grote schaal zijn beginnen te investeren in de Verenigde Staten. Onder andere de grote autobedrijven bouwden fabrieken in Tennessee en Kentucky.

Michael Paulus, hoofd van de Asia Public Sector Group bij Citigroup Inc. in Hong Kong, stelt vast dat destijds de retoriek met betrekking tot Japan als gevolg van de bedrijfsinvesteringen in de VS helemaal veranderde.

Hij is van mening dat dit ook ditmaal met China het geval kan zijn. Dat is ook ditmaal het geval, want enkele congresleden noemden Hu naar aanleiding van zijn bezoek onomwonden een dictator.

Lu Guanqiu, chairman van Wanxiang Group (de belangrijkste maker van auto-onderdelen in China) vertelde naar aanleiding van het bezoek van de president dat zijn bedrijf blijft aanwerven. Er werken bij Wanxiang nu 5600 Amerikanen. 20 jaar geleden hebben de Amerikanen al een gelijkaardig scenario beleefd, toen de Japanners op grote schaal zijn beginnen te investeren in de Verenigde Staten. Onder andere de grote autobedrijven bouwden fabrieken in Tennessee en Kentucky. Michael Paulus, hoofd van de Asia Public Sector Group bij Citigroup Inc. in Hong Kong, stelt vast dat destijds de retoriek met betrekking tot Japan als gevolg van de bedrijfsinvesteringen in de VS helemaal veranderde. Hij is van mening dat dit ook ditmaal met China het geval kan zijn. Dat is ook ditmaal het geval, want enkele congresleden noemden Hu naar aanleiding van zijn bezoek onomwonden een dictator.