Gaan de Chinese banken dezelfde weg op de Griekse en de Spaanse?, zo wordt nu gevraagd. Paul Schulte, CEO van Schulte Research International, is van mening dat het bedrag aan slechte kredieten op de balansen van de Chinese banken hem grote zorgen baart.

Ofwel is de markt verkeerd, ofwel zijn de balansen van de Chinese banken fout opgesteld. Het bedrag aan non-performing loans (NPL) of probleemkredieten is voor het zevende kwartaal gestegen, meer bepaald tot een bedrag van 539,50 miljard yuan of 88 miljard dollar. Bovendien zou dit bedrag wel eens het topje van de ijsberg kunnen zijn.

Gaan de Chinese banken dezelfde weg op de Griekse en de Spaanse?, zo wordt nu gevraagd. Paul Schulte, CEO van Schulte Research International, is van mening dat het bedrag aan slechte kredieten op de balansen van de Chinese banken hem grote zorgen baart. Ofwel is de markt verkeerd, ofwel zijn de balansen van de Chinese banken fout opgesteld. Het bedrag aan non-performing loans (NPL) of probleemkredieten is voor het zevende kwartaal gestegen, meer bepaald tot een bedrag van 539,50 miljard yuan of 88 miljard dollar. Bovendien zou dit bedrag wel eens het topje van de ijsberg kunnen zijn.