Inmiddels bedraagt de winst voor de Euro Stoxx 50 ongeveer driekwart procent, terwijl de BEL 20 een winst van ruim een half procent kan vasthouden. KCB is de sterkste stijger binnen de index, op een afstandje gevolgd door het industriële trio Nyrstar, Bekaert en Umicore.

Gaan de beleggers de voorkeur geven aan Duitse of aan Italiaanse staatsobligaties?

Vandaag en morgen wordt volgens Theodoor Gilissen Bankiers duidelijk in hoeverre beleggers kiezen voor de veiligheid van de zeer dure Duitse obligaties, of toch vertrouwen hebben in Italië. Italië geeft vandaag voor Eur 11 mrd aan 3- en 12-maands obligaties uit. Dat zal gezien de korte looptijd naar verwachting geen probleem zijn.

Morgen wordt interessanter als het land met een viertal leningen naar de markt komt met looptijden van 2015 tot 2023. Duitsland zal vandaag maximaal Eur 5 mrd in een nieuwe 10-jaars lening uitgeven. Het (oude) 10-jaars rentetarief noteert op 1,64% iets boven het historisch dieptepunt. De nieuwe lening zal een looptijd hebben tot juli 2022, 6 maanden langer dan de oude 10-jaars. Spanje zal volgende week woensdag weer een beroep doen op de markt.

Inmiddels bedraagt de winst voor de Euro Stoxx 50 ongeveer driekwart procent, terwijl de BEL 20 een winst van ruim een half procent kan vasthouden. KCB is de sterkste stijger binnen de index, op een afstandje gevolgd door het industriële trio Nyrstar, Bekaert en Umicore. Gaan de beleggers de voorkeur geven aan Duitse of aan Italiaanse staatsobligaties? Vandaag en morgen wordt volgens Theodoor Gilissen Bankiers duidelijk in hoeverre beleggers kiezen voor de veiligheid van de zeer dure Duitse obligaties, of toch vertrouwen hebben in Italië. Italië geeft vandaag voor Eur 11 mrd aan 3- en 12-maands obligaties uit. Dat zal gezien de korte looptijd naar verwachting geen probleem zijn. Morgen wordt interessanter als het land met een viertal leningen naar de markt komt met looptijden van 2015 tot 2023. Duitsland zal vandaag maximaal Eur 5 mrd in een nieuwe 10-jaars lening uitgeven. Het (oude) 10-jaars rentetarief noteert op 1,64% iets boven het historisch dieptepunt. De nieuwe lening zal een looptijd hebben tot juli 2022, 6 maanden langer dan de oude 10-jaars. Spanje zal volgende week woensdag weer een beroep doen op de markt.