China claimt echter een deel van de Vietnamese territoriale wateren en heeft schepen naar de regio gestuurd. In de Vietnam's Exclusive Economic Zone (EEZ) zijn al 86 schepen aanwezig, waaronder een onderzeeër en een schip dat raketten kan afvuren.

Gaan China en Vietnam een zeeslag houden? Vietnam lijkt in ieder geval niet van plan om over zich heen te laten walsen. Daarbij mogen we niet vergeten dat dit land goed bewapend is. De vraag is echter wat de uiteindelijke bedoelingen van China zijn, want dit land kan zich in de huidige omstandigheden geen oorlog veroorloven.

China claimt echter een deel van de Vietnamese territoriale wateren en heeft schepen naar de regio gestuurd. In de Vietnam's Exclusive Economic Zone (EEZ) zijn al 86 schepen aanwezig, waaronder een onderzeeër en een schip dat raketten kan afvuren. Gaan China en Vietnam een zeeslag houden? Vietnam lijkt in ieder geval niet van plan om over zich heen te laten walsen. Daarbij mogen we niet vergeten dat dit land goed bewapend is. De vraag is echter wat de uiteindelijke bedoelingen van China zijn, want dit land kan zich in de huidige omstandigheden geen oorlog veroorloven.