Ook in de Verenigde Staten wordt positief gereageerd op het feit dat er op de eurotop een doorbraak werd bereikt wat de financiering van de banken betreft, in ruil voor een strenger toezicht.

Toch moet nog worden afgewacht of de eerste positieve reactie op de afloop van de eurotop een lang leven beschoren zal zijn. Het is nog een lange weg naar een bankenunie, bovendien zijn alle problemen nog niet van de baan. In de komende uren zullen de evoluties op de markten op de voet worden gevolgd.

Amerikaanse economische data vielen mee

De economische data vielen eergisteren mee. De Amerikaanse orders voor duurzame goederen stegen volgens Theodoor Gilissen Bankiers meer dan verwacht en de sterke neerwaartse trend is daarmee gekeerd.

De onderliggende data zijn echter minder overtuigend. De stijging was met name te danken aan defensie en transport. Voor deze twee componenten gecorrigeerd resulteert een daling van 0,1%.

Bovendien betreffen het de orders tot en met april en trad daarna pas een economische verzwakking op. Positief is het herstel in investeringen en software.

De data lijken te wijzen op een economische groei in het tweede kwartaal van 2% na een voorlopige schatting van 1,9% voor het eerste kwartaal. Vanmiddag komt de derde schatting over dit eerste kwartaal.

Daling van grondstoffen sterk versneld in mei

De daling van de meeste grondstoffen, die eind maart is ingezet, is volgens Carmignac in mei fors versneld door de wereldwijde economische vertraging (Brent-olie -15% en koper -14%, in dollar).

Het gewicht van industriële grondstoffen was in de internationale portefeuilles al verminderd, maar uiteraard is Carmignac Commodities de dans niet ontsprongen.

Gelukkig zijn de goudmijnexploitanten na enkele teleurstellende maanden opnieuw opgeveerd. In twee weken tijd zijn zij met 14% gestegen (in euro), waardoor hun onderwaardering al gedeeltelijk is weggewerkt.

Ook in de Verenigde Staten wordt positief gereageerd op het feit dat er op de eurotop een doorbraak werd bereikt wat de financiering van de banken betreft, in ruil voor een strenger toezicht. Toch moet nog worden afgewacht of de eerste positieve reactie op de afloop van de eurotop een lang leven beschoren zal zijn. Het is nog een lange weg naar een bankenunie, bovendien zijn alle problemen nog niet van de baan. In de komende uren zullen de evoluties op de markten op de voet worden gevolgd. Amerikaanse economische data vielen mee De economische data vielen eergisteren mee. De Amerikaanse orders voor duurzame goederen stegen volgens Theodoor Gilissen Bankiers meer dan verwacht en de sterke neerwaartse trend is daarmee gekeerd. De onderliggende data zijn echter minder overtuigend. De stijging was met name te danken aan defensie en transport. Voor deze twee componenten gecorrigeerd resulteert een daling van 0,1%. Bovendien betreffen het de orders tot en met april en trad daarna pas een economische verzwakking op. Positief is het herstel in investeringen en software. De data lijken te wijzen op een economische groei in het tweede kwartaal van 2% na een voorlopige schatting van 1,9% voor het eerste kwartaal. Vanmiddag komt de derde schatting over dit eerste kwartaal.Daling van grondstoffen sterk versneld in mei De daling van de meeste grondstoffen, die eind maart is ingezet, is volgens Carmignac in mei fors versneld door de wereldwijde economische vertraging (Brent-olie -15% en koper -14%, in dollar). Het gewicht van industriële grondstoffen was in de internationale portefeuilles al verminderd, maar uiteraard is Carmignac Commodities de dans niet ontsprongen. Gelukkig zijn de goudmijnexploitanten na enkele teleurstellende maanden opnieuw opgeveerd. In twee weken tijd zijn zij met 14% gestegen (in euro), waardoor hun onderwaardering al gedeeltelijk is weggewerkt.