Rahul Chadha, fondsbeheerder bij Mirae Asset Global Investment in Mumbai, is van mening dat vooral de landen die hun begrotingsdeficieten moeten verlagen scherp in de gaten zullen houden.

De Europese ministers van financiën deden gisteren hun uiterste best om de beleggers te overtuigen dat de besparingsmaatregelen de Europese economie niet opnieuw in een recessie gaan duwen.

Dat gevaar is nochtans niet denkbeeldig, want in een aantal landen zal er wel degelijk fors ingegrepen worden. Mike Jones, valutaspecialist bij Bank of New Zealand Ltd. in Wellington, is van mening dat er wel degelijk gevolgen gaan zijn. Als gevolg daarvan kan de koers van de euro terugvallen tot 1,20 dollar.

De Europese ministers stellen echter dat alleen in landen met een groot tekort op hun begroting zoals Spanje en Portugal bijkomende besparingsmaatregelen moeten treffen, maar dat er in sterkere landen als Duitsland en Finland niets gaat gebeuren. De vraag is dan uiteraard wat het sterkst gaat doorwegen.

Rahul Chadha, fondsbeheerder bij Mirae Asset Global Investment in Mumbai, is van mening dat vooral de landen die hun begrotingsdeficieten moeten verlagen scherp in de gaten zullen houden. De Europese ministers van financiën deden gisteren hun uiterste best om de beleggers te overtuigen dat de besparingsmaatregelen de Europese economie niet opnieuw in een recessie gaan duwen. Dat gevaar is nochtans niet denkbeeldig, want in een aantal landen zal er wel degelijk fors ingegrepen worden. Mike Jones, valutaspecialist bij Bank of New Zealand Ltd. in Wellington, is van mening dat er wel degelijk gevolgen gaan zijn. Als gevolg daarvan kan de koers van de euro terugvallen tot 1,20 dollar. De Europese ministers stellen echter dat alleen in landen met een groot tekort op hun begroting zoals Spanje en Portugal bijkomende besparingsmaatregelen moeten treffen, maar dat er in sterkere landen als Duitsland en Finland niets gaat gebeuren. De vraag is dan uiteraard wat het sterkst gaat doorwegen.