Desalniettemin is de euro geapprecieerd ten opzichte van de dollar sinds de EFSF was opgericht. De bias van de ECB die neigt naar monetaire verkrapping en de bereidheid van de Fed om monetair beleid juist verder te verruimen zijn duidelijke redenen voor de appreciatie van de euro.

Echter, ook de angst van investeerders over het uiteenvallen van de euro zone zou iets afgenomen kunnen zijn.

Deze angst kan volgens NBC Markets Roundup weer toenemen nu de rentes op Ierse overheidsobligaties sterk zijn opgelopen. Aangezien de begrotingstekorten van de periferie landen te hoog zijn en overheidsschulden snel stijgen, moet zelfs een herstructurering van schulden niet worden uitgesloten. De vraag is of dit tot een zwakkere euro zal leiden.

Desalniettemin is de euro geapprecieerd ten opzichte van de dollar sinds de EFSF was opgericht. De bias van de ECB die neigt naar monetaire verkrapping en de bereidheid van de Fed om monetair beleid juist verder te verruimen zijn duidelijke redenen voor de appreciatie van de euro. Echter, ook de angst van investeerders over het uiteenvallen van de euro zone zou iets afgenomen kunnen zijn. Deze angst kan volgens NBC Markets Roundup weer toenemen nu de rentes op Ierse overheidsobligaties sterk zijn opgelopen. Aangezien de begrotingstekorten van de periferie landen te hoog zijn en overheidsschulden snel stijgen, moet zelfs een herstructurering van schulden niet worden uitgesloten. De vraag is of dit tot een zwakkere euro zal leiden.